művész


Somorjai Péter

Somorjai Péter

Karmester.

A 2001. évben Szeged város művészeti ösztöndíjával kitüntetett Somorjai Péter 1974-ben született Kisvárdán. Először zongorán, majd ütőhangszereken tanult játszani. 1997-ben Siklósi Gábornál ütőhangszeres, majd 2005-ben Lukács Ervin és Gál Tamás tanítványaként karmesteri diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2000-től a Vántus István Szimfonikus Zenekar vezető…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Karmester.

A 2001. évben Szeged város művészeti ösztöndíjával kitüntetett Somorjai Péter 1974-ben született Kisvárdán. Először zongorán, majd ütőhangszereken tanult játszani. 1997-ben Siklósi Gábornál ütőhangszeres, majd 2005-ben Lukács Ervin és Gál Tamás tanítványaként karmesteri diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2000-től a Vántus István Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, majd 2005. évben ütő-, és kamarazenei tanári kinevezést kapott a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Szakközépiskolájában. Számos nemzetközi ütős és kamarazenei verseny illetve fesztivál díjazottja, 1999-ben Leopold Hager és Acél Ervin által vezetett Bécsi Zeneakadémia Karmesterkurzus résztvevője. A Vántus István Kortászenei Napok állandó résztvevője mint ütős, karmester és zeneszerző. 2005. évben Donáth Ede karmesteri ösztöndíját nyerte el.

2005 nyarától az Universitas Szimfonikus Zenekar karmestere, irányítója.

2013 nyarán ő vezényelte az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekarának és Kórusának nemzetközi együttesét Szegeden és Budapesten.

A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar 2013. december 9-én tartott koncertjén üdvözölhette vendégkarmesterként.

Opera Classica

Opera Classica

Szegedi Nemzeti Színház
  • Karmester

Ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!